10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCharter către Tunisia cu plecare din Craiova, din această vară

Charter către Tunisia cu plecare din Craiova, din această vară

Craiovenii se pot bucura, de la începutul lunii iunie, de o nouă destinaţie de vacanţă: Tunisia. Astăzi a avut loc lansarea, în premieră, a cursei charter Craiova – Monastir (Tunisia), dar şi a unui nou parteneriat încheiat între Aeroportul din Craiova şi agenţia Amara Tour. Lansarea charterului a fost făcută în prezenţa directorului Aeroportului din Craiova, a reprezentanţilor Amara Tour, a celor de la compania aeriană HiSky, dar şi a hotelierilor din Tunisia.

Persoanele interesate îşi pot rezerva deja o vacanţă în Tunisia. Este o destinaţie turistică încărcată de istorie, potrivită pentru familiile cu copii, pentru cei care vor să se relaxeze pe plajă, dar şi pentru cei care vor să exploreze. De asemenea, ca preţ,Tunisia este o destinaţie accesibilă pentru o categorie mare de persoane.

,,Este o bucurie că lansăm, astăzi, Tunisia, ca şi destinaţie de vacanţă din Craiova şi, în acelaşi timp un parteneriat pe care ni-l dorim pentru o perioadă cât mai mare de timp cu Amara Tour. Unul dintre principalii tour-operatori din România, care pentru prima dată vine şi lansează o cursă charter de la Craiova. Tunisia este o destinaţie foarte frumoasă, o destinaţie care va prinde. Este o destinaţie accesibilă ca şi bani unei largi categorii de persoane. Pentru Aeroportul din Craiova vine ca o completare a ofertelor de chartere care sunt. Anul acesta o să fie chartere spre Grecia, Turcia, Egipt şi spre Tunisia”, a spus Sorin Manda, directorul Aeroportului din Craiova.

Din 1 iunie, zboruri săptămânale către Tunisia

Zborurile către această destinaţie vor fi operate săptămânal, în fiecare zi de miercuri, începând din 1 iunie şi până la începtul lunii octombrie, de compania aeriană HiSky.Tarifele încep de 366 euro/persoană pentru şapte nopţi la un hotel de 4 stele, all inclusive, transport cu avionul, transferuri de la aeroport la hotel şi retur, plus asistenţă turistică. Zborurile vor fi efectuate cu o aeronavă a companiei aeriene HiSky, cu o capacitate de 180 de locuri.

,,Cursele încep la 1 iunie şi sunt planificate până la începutul lunii octombrie. Se vor face cu un AIRBUS 320, de 180 de locuri al companiei HiSky. Ne dorim câţi mai mulţi turişti şi câţi mai mulţi pasageri anul acesta, pentru că a scăzut numărul de turişti, clar că şi numărul de turişti de pe aeroporturile din România şi din lume au scăzut. Noi, din 2019, de la 560 000 de pasageri, am avut anul următor 179 000. În 2021 am avut 192 000 de pasageri. Anul acesta sperăm să ajungem, undeva, la 300 000 de pasageri, atât din curse regulate, cât şi din cursele charter pe care le operăm de la Craiova”, a spus Sorin Manda.

Primele două curse Craiova-Monastir, aproape sold out

Biletele către primele două curse, din 8 iunie, respectiv 15 iunie, către Tunisia de pe Aeroportul din Craiova s-au vândut aproape integral.

,, Ne bucură lansarea cursei charter spre Tunisia din Craiova. Este o premieră. Tunisia este o destinaţie cu mai bine de 3000 de ani de istorie. Este o destinaţie foarte bine cerută în zonă. Noi venim din Cluj, operăm anual Tunisia şi sper să fie o destinaţie bine primită şi în Craiova. Craiovenii pot să descopere farmecul Tunisiei. Pentru 2022 am lărgit plecările din România. Sperăm că va fi un sezon foarte frumos. Programul începe din 1 iunie, în fiecare zi de miercuri. Este o cursă combinată între Cluj şi Craiova. Pleacă cursa din Cluj – Monastir, Monastir – Craiova, Craiova – Monastir şi se întoarce la Cluj. Avem primele curse, din 8 şi 15 iunie aproape sold out. Vorbim de o aeronavă AIRBUS A320, cu o capacitate de 180 de pasageri. Îmi doresc să reuşim să ducem acest program până la capăt”, a spus Haithem Souani, directorul general Amara Tour.

40% reducere la pachetele turistice din perioada februarie-martie

Pachetele turistice pentru Tunisia în perioada februarie-martie vor putea beneficia de reduceri de până la 40%.

,,Hotelierii noştri vin cu early booking. Până la final de martie, aprilie, acesta va dispărea. Mare parte din hotelieri au reduceri de la 20% până la 40%. Depinde cum va fi sezonul la ei şi gradul de ocupare. Dacă vor avea un grad de ocupare ridicat vor menţine tarifele ridicate, suntem în perioada de promovare, de a stimula vânzarea. Dacă sezonul o să fie cu scârţâieli, o să reducă şi ei din tarife. Depinde cum merge”, a spus Haithem Souani.

Amara Tour este o companie înfiinţată în anul 2017. În ultimii patru ani a obţinut 100.000 de clienţi, din zborurile charter către Tunisia, Egipt şi Turcia din Cluj-Napoca, Oradea, Târgu Mureş şi Baia Mare. Pentru sezonul turistic 2022, compania şi-a propus extinderea la nivel naţional a numărului de chartere în două oraşe noi: Craiova şi Bucureşti.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS