16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia renunță la purtarea măștii în aer liber

Italia renunță la purtarea măștii în aer liber

Guvernul italian a eliminat marți obligația de a purta măști în aer liber în majoritatea circumstanțelor, ca răspuns la îmbunătățirea situației privind coronavirusul. De asemenea, a anunţat că intenționează să ridice limitele de prezență pe stadioane, transmite Reuters.

Conform noilor reguli stabilite de ministrul Sănătății, Roberto Speranza, începând cu 11 februarie și până cel puțin la 31 martie va fi necesar să se poarte măști de protecție doar în zonele aglomerate și în locurile publice închise.

Guvernul vizează creșterea constantă a limitelor de prezență pe stadioanele sportive

Anterior, Speranza și ministrul Sportului, Valentina Vezzali, au spus că guvernul vizează creșterea constantă a limitelor de prezență pe stadioanele sportive începând cu 1 martie.

Miniștrii au precizat într-un comunicat că de la acea dată intenționează să crească plafoanele de prezență la 75% din capacitate pentru stadioanele în aer liber și la 60% pentru cele acoperite. În prezent, limitele sunt de 50% din capacitate în exterior și 35% în interior.

Rata de noi infecții și spitalizări cu COVID-19 din Italia a scăzut treptat în ultimele săptămâni

Rata de noi infecții și spitalizări cu COVID-19 din Italia a scăzut treptat în ultimele săptămâni, dar numărul de decese rămâne încă foarte ridicat, cu bilanțuri între 300 și 450 de morți în majoritatea zilelor. Marți s-au înregistrat 101.864 de cazuri noi și 415 decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS