14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCehia renunță la obligaţia prezentării certificatului Covid pentru a intra în restaurante

Cehia renunță la obligaţia prezentării certificatului Covid pentru a intra în restaurante

Operatorii de restaurante și hoteluri din Cehia au primit joi o veste bună, guvernul anulând obligativitatea certificatelor de vaccinare pentru accesul în restaurante și la evenimente, în condițiile îmblânzirii valului Omicron, transmite Reuters.

Hotelurile și restaurantele din Praga, o destinație turistică de prim rang, au avut mult de suferit pe parcursul pandemiei, iar acum speră că restricțiile nu vor mai reveni.

„Relaxarea înseamnă că oaspeții pot veni fără nicio restricție, asta este – bineînțeles – un lucru binevenit… A durat mult timp pentru toată lumea, nu doar pentru noi, cei din gastronomie, ci pentru întreaga societate”, a declarat Tomas Lachman, manager la restaurantul Oblaca din turnul TV din Praga.

Guvernul ceh speră că vârful valului Omicron a trecut

Republica Cehă este cea mai recentă țară europeană care a relaxat restricțiile, în condițiile în care guvernul speră că vârful valului Omicron a trecut.

Această țară de 10,7 milioane de locuitori a înregistrat unul dintre cele mai mari bilanțuri de decese pe cap de locuitor din lume, cu 37.660 de victime până în prezent. Infecțiile zilnice au atins un vârf de 57.232 pe 1 februarie, scăzând miercuri la 29.059.

Aplicarea obligativității privind certificatul de vaccinare a fost puțin strictă și multe baruri nu au cerut clienților să-l prezinte. Unii au refuzat în mod asumat respectarea regulilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS