20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Iohannis: NATO este cea mai solidă dovadă de securitate a României

(VIDEO) Iohannis: NATO este cea mai solidă dovadă de securitate a României

-

Președintele Klaus Iohannis se află la această oră într-o vizită oficială în Craiova, la sediul Batalionului 26 Infanterie ”Neagoe Basarab”.

Șeful statului a susținut o declarație de presă și a spus că NATO reprezintă fără niciun dubiu cea mai solidă dovadă de securitate a României.

„De la începutul mandatului meu a fost direct implicat în consolidarea prezenței aliatului nord atlantic pe flancul estic.

În 2015 am înființat la București unitatea NATO. România își va îndeplini toate angajamentele asumate.

Vreau să salut angajamentul solid al Poloniei în țara noastră. trupele polone aflate efectiv în țara noastră aflate de trupele române în Polonia reprezintă expresia angajamentului serios.

Angajamentul de a aloca cel puțin 2 % din PIB pentru apărare rămâne neschimbat.

Atât prin eforturile proprii, cât și prin participarea aliaților noștri dăm consistență profilului României de profil de securitate la nivel regional.

Este deosebit de importantă o colaborare complementară NATO-Uniunea Europeană în domeniul securității“ a declarat președintele Iohannis.

Aceasta este a doua vizită pe care șeful statului o face în ultimele zile la o unitate militară.

În urmă cu aproximativ o săptămână, președintele Klaus Iohannis a fost la Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, județul Cluj, unde i-au fost prezentate câteva tipuri de aeronave cu care sunt dotate Forțele noastre Aeriene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pensiile pentru luna mai, distribuite în avans

Compania Naţională ,,Poşta Română” anunţă că a început distribuirea...

ȘTIRI GdS