21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie de astăzi în Austria

Vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie de astăzi în Austria

Austria este, începând de marți, prima țară din Europa în care vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie pentru adulți, potrivit Euronews.

Începând de marți, toți cetățenii în vârstă de 18 ani și peste vor trebui să fie complet vaccinați împotriva COVID-19, iar dacă se vor abate de la această lege riscă să primească amenzi de până la 3 600 de euro.

Excepții se fac pentru femeile însărcinate și persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate, la fel și pentru persoanele care s-au vindecat de infecție în ultimele șase luni.

De asemenea, Austria intenționează să relaxeze restricțiile anti-COVID, restaurantele putând rămâne deschise până sâmbătă la miezul nopții.

Între timp, cetățenilor nevaccinați nu li se va mai interzice accesul în magazine și restaurante, în cadrul unei eliminări treptate a măsurilor anti-COVID, la sfârșitul acestei luni. Schimbările vin în ciuda numărului record de noi infecții din ultimele zile, alimentate de varianta Omicron. Dar Nehammer a declarat că rata scăzută de spitalizări înseamnă că sunt posibile măsuri suplimentare de progres. Aproximativ 72% dintre austrieci sunt complet vaccinați.

Germania a ratat tinta de vaccinare

Luni, guvernul german a confirmat că a ratat obiectivul de a administra cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului la 80% din populație până la sfârșitul lunii ianuarie. Statisticile oficiale arată că 75,8% din populația Germaniei a primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 74% din persoane sunt complet vaccinate și 52,8% au primit și un rapel. Ținta „a fost ratată”, a recunoscut purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit, la o conferință de presă. În timp ce numărul persoanelor care primesc rapel a crescut rapid, proporția populației care primește o primă doză a crescut doar în ultimele săptămâni. Cancelarul Olaf Scholz și cei 16 guvernatori de stat ai Germaniei au decis în urmă cu o săptămână să mențină diverse restricții în fața creșterii infecțiilor, dar să nu le extindă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS