11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania vrea să taie ajutorul de șomaj al celor care refuză vaccinarea

Germania vrea să taie ajutorul de șomaj al celor care refuză vaccinarea

Posibila introducere a vaccinării anti-Covid obligatorii în Germania ar putea avea repercusiuni și pe piața muncii, existând discuții ca persoanelor care aleg să nu se inoculeze împotriva coronavirusului să le fie tăiat ajutorul de șomaj, informează Hotnews.

Detlef Scheele, directorul Agenției Federale pentru Muncă, a mai declarat că angajatorii vor putea, de asemenea, respinge candidații pentru un loc de muncă dacă nu s-au vaccinat sau vindecat de COVID-19, însă că acest lucru va fi posibil „doar când există o obligație generală de vaccinare”.

Agenția condusă de acesta a anunțat că va examina „dacă nevaccinarea va duce la o perioadă de blocare” a ajutorului de șomaj.

Introducerea vaccinării anti-Covid obligatorii pentru toată populația, o măsură implementată în premieră de Austria, este în prezent dezbătută în parlamentul de la Berlin, fiind așteptat ca un vot asupra sa să aibă loc în luna martie.

Guvernul german vrea să introducă vaccinarea anti-Covid obligatorie

Social-democrații, cel mai mare partid din coaliția de guvernare „semafor” a Germaniei, militează pentru introducerea vaccinării obligatorii.

Ministrul sănătății, Karl Lauterbach, cunoscut pentru abordarea sa dură în privința măsurilor anti-Covid, afirmă că vaccinarea obligatorie este singura modalitate prin care pandemia poate fi învinsă.

„Trebuie să acționăm acum”, a îndemnat el în timpul dezbaterii din parlament.

Guvernul noului cancelar Olaf Scholz evaluează la rândul său impactul măsurii asupra pieței muncii pentru a vedea dacă măsura este eficace și nu va duce la pierderi de personal pentru companii.

Germania se confruntă deja cu o criză de personal în spitale și unele companii private din cauza numărului ridicat de infecții cu coronavirusul înregistrat în timpul valului alimentat de varianta Omicron mult mai infecțioasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS