21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuedia nu recomandă vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Suedia nu recomandă vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinurile anti-COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunţat joi Agenţia de Sănătate Publică, argumentând că beneficiile nu depăşesc riscurile, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Pe baza informaţiilor pe care le avem în prezent, şi anume că există un risc scăzut de a face o formă gravă a bolii în cazul copiilor, nu vedem niciun beneficiu clar din vaccinarea acestora”, a declarat Britta Bjorkholm de la Agenţia de Sănătate Publică, într-o conferinţă de presă.

Decizia ar putea fi revizuită

Ea a adăugat că decizia ar putea fi revizuită dacă datele obţinute în urma cercetărilor se vor schimba sau dacă o nouă variantă de coronavirus va schimba cursul pandemiei. Copiii din grupurile cu risc ridicat pot primi deja vaccinul.

Suedia a înregistrat peste 40.000 de cazuri noi pe 26 ianuarie, una dintre cele mai mari cifre zilnice de la începutul pandemiei, în pofida testării limitate. Deşi în timpul celui de-al patrulea val de coronavirus numărul cazurilor zilnice a fost extrem de ridicat, sistemul sanitar nu este supus aceleiaşi tensiuni ca în timpul valurilor anterioare.

Joi, 101 pacienţi cu COVID au avut nevoie de terapie intensivă

Joi, 101 pacienţi cu COVID au avut nevoie de terapie intensivă, mult sub nivelul de peste 400 de pacienţi înregistrat în primăvara anului 2021. În total, aproape 16.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Suedia de la începutul pandemiei.

Guvernul Suediei a extins miercuri restricţiile

Guvernul Suediei a extins miercuri restricţiile, care includ un program de funcţionare limitat pentru restaurante şi o limită a numărului de persoane permis în interior, timp de două săptămâni, însă a spus că speră să ridice noile restricţii pe 9 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS