16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDozele de rapel ar putea reduce viitoarele spitalizări din cauza COVID-19 în Europa

Dozele de rapel ar putea reduce viitoarele spitalizări din cauza COVID-19 în Europa

Dozele de rapel ar putea reduce viitoarele spitalizări din cauza COVID-19 în Europa cu cel puţin jumătate de milion, a estimat joi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), în condiţiile în care varianta Omicron de coronavirus se răspândeşte într-un ritm fără precedent, relatează Reuters.

„Inocularea unei doze de rapel realizată până în ianuarie ar putea reduce viitoarele internări din cauza variantei Omicron cu 500.000 până la 800.000 de cazuri” în Europa, a precizat ECDC.

Cifrele se referă la cele 27 de state membre UE, plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

În prezent, aproximativ 70% din populaţia UE de 450 de milioane de locuitori a fost complet vaccinată

În prezent, aproximativ 70% din populaţia UE de 450 de milioane de locuitori a fost complet vaccinată şi jumătate dintre aceştia au primit o doză de rapel (booster).

„Extinderea programului de inoculare cu doze booster la toate persoanele vaccinate ar putea reduce numărul spitalizărilor cu alte 300.000 până la 500.000 de cazuri”, a mai spus ECDC.

În condiţiile în care cazurile de Omicron în Europa cresc cu o viteză fără precedent, cu rate de infectare de trei ori mai mari decât cele mai semnificative vârfuri înregistrate până acum, multe ţări se pot afla deja la un moment de cotitură, a afirmat UE.

„Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat”

„În timp ce în unele state membre, vârful infectărilor pare să fi fost atins recent, pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS