14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetățenii maghiari născuţi în afara Ungariei nu mai pot calatori fără viză în SUA

Cetățenii maghiari născuţi în afara Ungariei nu mai pot calatori fără viză în SUA

O decizie a autorităților din SUA arată că cetățenii Ungariei născuți în afara actualelor granițe ale țării nu mai pot intra în SUA fără viză, anunță publicația Kronika. Decizia afectează deci cetățenii altor state care au dobândit și cetățenie maghiară, scrie G4Media.

Publicația scrie că decizia ar fi fost luată de guvernul SUA în februarie 2021, fără a fi însă comunicată public.

Reamintim că Ungaria a acordat cetățenie nu doar etnicilor maghiari din statele învecinate (România, Slovacia, Ucraina şi Serbia), ci și străinilor care au investit în țară minimum 500.000 de euro. Practic, cu această sumă și-au putut cumpăra cetățenia maghiară persoane care nu aveau legătură cu țara.

În 2018, presa maghiară scria că SUA s-au săturat de fraudele masive cu pașapoartele ungurești și amenință guvernul cu excluderea din Visa Waiver.

La acel moment, potrivit investigațiilor autorităților SUA, aproximativ 700 de străini au obținut în mod fraudulos pașaport unguresc, aceștia având calea deschisă pentru a călători în SUA. Potrivit organelor de securitate internă (Department of Homeland Security – DHS) din cele 700 de persoane care au obținut în mod fraudulos un pașaport unguresc, cel puțin 65 au intrat în SUA. Potrivit evidenței din octombrie anul trecut, cel puțin 30 încă se aflau pe teritoriul american, în timp ce autorităție încearcă să-i localizeze în vederea expulzării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS