14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi restricţii în vigoare în Japonia, în contextul unui număr record de contaminări

Noi restricţii în vigoare în Japonia, în contextul unui număr record de contaminări

Noi restricţii vor fi aplicate începând de miercuri într-o bună parte a Japoniei, printre care şi capitala Tokyo, în contextul unui număr record de contaminări cu care se confruntă arhipelagul, afectat de varianta Omicron, informează AFP.

Guvernul urmează să aprobe în cursul zilei punerea în aplicare a acestor măsuri în 13 dintre cele 47 de departamente ale Japoniei, după cum a recomandat un comitet de experţi miercuri dimineaţa, a declarat ministrul însărcinat cu lupta împotriva COVID-19, Daishiro Yamagiwa.

Măsuri similare erau deja în aplicare în alte trei departamente de la începutul lunii.

Fiecare departament va fi liber să aleagă restricţiile pe care doreşte să le introducă

Fiecare departament va fi liber să aleagă restricţiile pe care doreşte să le introducă, ce vor include, potrivit mass-media locale, reducerea programului de funcţionare pentru baruri şi restaurante şi limitarea comercializării de alcool, conform Agerpres.

Varianta Omicron provoacă de mai multe săptămâni o creştere puternică a numărului de contaminări în Japonia

Varianta Omicron, extrem de contagioasă, provoacă de mai multe săptămâni o creştere puternică a numărului de contaminări în Japonia, care a depăşit marţi 30.000 de cazuri la nivel naţional, potrivit unor calcule ale mass-media, un record de la începutul pandemiei.

Japonia a gestionat relativ bine pandemia, deşi s-au înregistrat circa 18.400 de decese asociate COVID-19 de la începutul lui 2020. De asemenea, ţara a evitat măsurile stricte de carantină, spre deosebire de numeroase alte ţări.

78% din populaţia Japoniei a fost deja vaccinată cu două doze

După o demarare lentă, campania naţională de vaccinare s-a accelerat şi peste 78% din populaţia Japoniei a fost deja vaccinată cu două doze. De asemenea, 1,2% au primit o a treia doză. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS