14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele nevaccinate din Austria riscă amenzi de până la 3.600 de euro

Persoanele nevaccinate din Austria riscă amenzi de până la 3.600 de euro

Persoanele nevaccinate din Austria riscă să fie verificate periodic de poliție și amenzi de până la 3.600 de euro de la jumătatea lunii martie.

În Austria, măsura imunizării anti-COVID se extinde la o scară mai largă. De luna viitoare, aceasta va deveni obligatorie pentru toţi adulţii, altfel riscă amenzi de până la 3.600 de euro.

Planul de vaccinare împotriva COVID-19, revizuit de guvernul austriac

Guvernul austriac a revizuit planul de vaccinare împotriva COVID-19. De la 1 februarie, măsura se va aplica obligatoriu tuturor, începând cu vârsta de 18 ani, în loc de 14, așa cum se prevedea anterior. Campania de imunizare se va desfăşura în trei etape.

Karl Nehammer, cancelarul Austriei: „Va exista o etapă de început, de adaptare, în care oamenii vor avea ocazia de a se vaccina, de a se convinge pentru că le vom oferi informaţii suplimentare mai mult decât facem acum”.

Autorităţile vor notifica printr-o scrisoare fiecare familie pentru a le reaminti noile reguli

Mai exact, autorităţile austriece vor notifica printr-o scrisoare fiecare familie pentru a le reaminti noile reguli, iar de la jumătatea lunii martie poliţia va începe să-i controleze direct pe oameni dacă s-au vaccinat anti-COVID. Dacă nu fac dovada imunizării, riscă amenzi de până la 600 de euro, conform Stirile Pro Tv.

Dacă aceste măsuri nu vor creşte rata de vaccinare la nivel naţional, guvernul va trece la cea de-a treia fază: le vor trimite din nou notificări persoanelor care nu s-au conformat, urmând ca ulterior să fie programate automat pentru a fi vaccinate. Dacă nu se prezintă, amenzile vor urca până la 3.600 de euro.

Proiectul de lege urmează să fie adoptat joi de Parlament

Proiectul de lege urmează să fie adoptat joi de Parlament. 27.000 de persoane au protestat sâmbătă în capitala austriacă aceste măsuri, oamenii acuzând că se încalcă libertăţile individuale.

În Germania, un proiect similar, apărat de noul cancelar social-democrat Olaf Scholz, ar putea fi dezbătut în Bundestag la sfârşitul lui ianuarie.

În schimb, parlamentul francez a adoptat definitiv, printr-un vot final al deputaţilor, proiectul de lege care transformă paşaportul sanitar în paşaport de vaccinare.

În Franţa, cei care au peste 16 ani vor trebui să facă dovada unei scheme complete de vaccinare

În Franţa, cei care au peste 16 ani vor trebui să facă dovada unei scheme complete de vaccinare pentru a avea acces în majoritatea locurilor publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS