24.4 C
Craiova
duminică, 22 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateParchetul ucrainean îi cere lui Poroşenko o cauţiune de 30 de milioane de euro

Parchetul ucrainean îi cere lui Poroşenko o cauţiune de 30 de milioane de euro

Parchetul ucrainean a cerut luni unui tribunal să-l plaseze în detenţie pe fostul preşedinte ucrainean, miliardarul Petro Poroşenko, sau să-i impună să plătească o cauţiune în valoare de 30 de milioane de euro, informează News.ro.

Un reprezentant al parchetului a cerut, în această şedinţă, o cauţiune în valoare de un miliard de grivne (aproximativ 30 de milioane de euro) şi purtarea unei brăţări electronice, în schimbul rămânerii în libertate a fostului şef al statului.

Altfel, acesta va rămâne în detenţie provizorie, cere parchetul.

Parchetul a cerut tribunalului, de asemenea, să-l oblige pe Poroşenko să nu părăsească Kievul fără acordul anchetatorilor şi să predea paşaportul, pentru a-l împiedica astfel să părăsească ţara.

Unul dintre avocaţii fostului preşedinte a cerut rămânerea în libertate a fostului şef de stat, principalul rival al lui Volodimir Zelenski.

Poroşenko a revenit luni dimineaţă în Ucraina, după o lună de absenţă din ţară.

El a compărut imediat la tribunalul Pecerski, în centrul Kievului, care urma să decidă dacă-l plasează în arest provizoriu.

Anchetatori îl acuză de faptul că a cooperat cu extrem de bogatul magnat prorus Viktor Medvenciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, în vederea facilitării cumpărării de cărbune de la întreprinderi situate în estul Ucrainei, aflate pe mâna unor separatişti propuşi, care se află în război cu Kievul.

Petro Poroşenko neagă aceste acuzaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Alexandru Mateiu și-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Deși plana o oarecare incertitudine, Alexandru Mateiu și-a prelungit...

ȘTIRI GdS