16.8 C
Craiova
vineri, 12 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateAproape toată țara, sub cod galben și portocaliu de vânt

Aproape toată țara, sub cod galben și portocaliu de vânt

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de coduri galbene și portocaliu de vânt în aproape toată țara.
Va fi Cod galben de intensificări susținute ale vântului în intervalul 17 ianuarie, ora 10.00 – 17 ianuarie, ora 16.00.
În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în:

 • Oltenia,
 • Transilvania,
 • Moldova,
 • nordul Crișanei,
 • sud-vestul Munteniei.
  Vor fi rafale de 55…70 km/h.
  În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.
  Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

Cod galben

Va fi Cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică în intervalul 17 ianuarie, ora 16.00 – 18 ianuarie, ora 8.00,
Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.
În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Cod portocaliu

ANM a emis avertizare de Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă, în intervalul de valabilitate 17 ianuarie, ora 16.00 – 18 ianuarie, ora 8.00.
În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Cod galben

ANM a emis un alt Cod galben de intensificări susținute ale vântului, în intervalul 18 ianuarie, ora 8.00 – 18 ianuarie, ora 20.00.
Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.
În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.
În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS