17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmendată cu 3.000 de lei pentru că și-a abandonat câinele în parc

Amendată cu 3.000 de lei pentru că și-a abandonat câinele în parc

O bucureşteancă a fost amendată cu 3.000 de lei, de Poliția Locală a Capitalei, pentru că şi-a abandonat câinele într-un parc.

Sancţiunea a fost aplicată de Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

„Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată, la sfârşitul anului trecut, într-un parc din Sectorul 2, de la marginea Bucureştiului. Lăsată în frig, legată de un copac, fără hrană şi apă, era în pericol de a-şi pierde viaţa. Cu ajutorul angajaţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, căţeluşa a fost eliberată din lanţ. Ea a fost transportată, în siguranţă, la un adăpost specializat. Acolo a primit hrană şi îngrijire medicală”, informează Poliţia Locală, pe pagina sa de Facebook.

Proprietara, găsită cu ajutorul microcipului

Femeia, în vârstă de 35 de ani, a fost identificată cu ajutorului microcipului pe care animalul îl avea implantat. Ea figurează în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân ca fiind proprietara patrupedului.

Ea a fost amendată zilele trecute de către poliţiştii locali pentru lăsarea unui animal pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, abandonul se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 – 3.000 de lei.

Citește și: VIDEO Erupția vulcanului Tonga văzută din Spațiu. Ce daune a provocat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS