17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacientul care a primit transplantul revoluționar de inimă a înjunghiat în tinerețe un bărbat de 7 ori

Pacientul care a primit transplantul revoluționar de inimă a înjunghiat în tinerețe un bărbat de 7 ori

David Bennett este pacientul care zilele trecute a făcut un transplat de inimă de la un porc modificat genetic, o premieră în istorie, realizată în Maryland, Statele Unite. Vestea a făcut înconjurul lumii și dă speranță unei soluții revoluționare pentru mii de bolnavi care așteaptă, uneori în zadar, un organ compatibil. Numai că povestea acestui pacient a luat o întorsătură neașteptată și ridică semne de întrebare în legătură cu etica „celei de-a doua șanse”, scrie The Washington Post.

Leslie Shumaker Downey se afla acasă și avea grijă de cei doi nepoți ai ei, luni, când a primit un mesaj pe telefonul ei mobil. Fiica ei îi trimisese un link către un articol despre un bărbat de 57 de ani cu o boală cardiacă în fază terminală. Cu trei zile mai devreme, la Centrul Medical al Universității din Maryland, acesta primise o inimă de porc modificată genetic. Primul transplant de acest fel din istorie a salvat viața bărbatului și oferă acum posibilitatea de a salva și alte persoane. Ce mare descoperire pentru știință, s-a gândit femeia, citind titlul.

Apoi, telefonul i-a zbârnâit din nou. „Maaamăăă”, i-a scris fiica. I-a spus să se uite la numele bărbatului, iar Leslie a înghețat.

Atac motivat de gelozie

Bărbatul prezentat ca un deschizător de drumuri pentru medicină, David Bennett Sr., era același bărbat care fusese condamnat în 1988 pentru că îl înjunghiase de șapte ori pe fratele ei mai mic, lăsându-l paralizat. Edward Shumaker și-a petrecut următorii 19 ani într-un scaun cu rotile, apoi, în 2005, a suferit un atac cerebral și doi ani mai târziu a murit, cu o săptămână înainte de a împlini 41 de ani. 

Citește continuarea pe Digi24

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS