16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Asistent medical arestat pentru că oferea vaccinări false

Italia: Asistent medical arestat pentru că oferea vaccinări false

Un asistent medical din Italia este suspectat că ar fi oferit vaccinări false pentru cel puțin 45 de pacienți, potrivit poliției italiene, scrie Euronews. Împreună cu alți patru complici, asistentul ar fi primit 300 de euro pentru fiecare certificat de vaccinare falsificat.

Într-o filmare publicată de poliția din orașul Ancona, bărbatul poate fi văzut cum se preface că își vaccinează pacienții și varsă conținutul vaccinului din seringă într-un recipient pentru seringi uzate.

Patru dintre presupușii complici asistentului medical surprins de camerele video au fost arestați la domiciliu în cadrul investigației. Poliția din Ancona a acuzat grupul de suspecți că își căutau posibili clienți din rândul protestatarilor anti-vacciniști care erau dispuși să plătească 300 de euro pentru a primi certificate de vaccinare false.

Potrivit noilor reguli, italienii care nu s-au vaccinat nu pot intra în baruri, restaurante și nu pot folosi transportul public. Numai cei care s-au infectat cu COVID-19 și și-au revenit recent sunt scutiți de nevoia de a se vaccina.

Grupul suspecților ar fi încasat cel puțin 18.000 de euro prin falsificarea a 50 de certificate

Investigația poliției a fost declanșată după ce un doctor dintr-un spital din Ancona a început să aibă suspiciuni despre activitatea colegilor săi. Poliția italiană a spus că grupul suspecților ar fi încasat cel puțin 18.000 de euro prin falsificarea a 50 de certificate, scrie Sky News.

Cei cinci suspecți sunt acuzați de corupție, falsificare de informații și delapidare. Poliția a spus că schema lor a irosit o „resursă publică fundamentală”. Cei 45 de oameni care sunt bănuiți că au plătit pentru a primi certificatele de vaccinare false au fost puși sub investigație.

Luna trecută, un dentist italian a devenit subiect de știre după ce a încercat să primească vaccinul anti-Covid într-un braț fals de silicon. După ce poliția a deschis o anchetă, bărbatul a declarat că a încercat doar să protesteze împotriva mandatului de vaccinare pentru personalul medical emis de guvernul italian

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS