10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumăr record de infectări cu COVID-19 în Argentina

Număr record de infectări cu COVID-19 în Argentina

Ministerul Sănătăţii din Argentina a raportat joi un număr record de 109.608 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, pe măsură ce varianta Omicron se răspândeşte în întreaga ţară.

Numărul zilnic era de circa 50.000 de cazuri la sfârşitul lunii decembrie. Marţi numărul infectărilor era de 81.210, iar miercuri de 95.159.

Joi a fost pentru prima dată când numărul cazurilor a crescut la peste 100.000, potrivit Reuters.

„Omicron ne aduce o mulţime de surprize. Nu ştim care va fi limita superioară a creşterii cazurilor”, a declarat Sonia Tarragona, un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, pentru ziarul Clarín.

Noul număr record de cazuri se înregistrează în mijlocul verii argentiniene când oamenii stau mai mult în aer liber şi când marile centre turistice sunt extrem de aglomerate. De asemenea, oamenii au călătorit mai mult decât de obicei de sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou.

Dar recordul de cazuri confirmate oficial, venite în mijlocul sezonului de vacanță de vară din emisfera sudică, cu centre turistice pline de călători, nu s-a tradus și print-o creștere exponențială similară a deceselor cauzate de COVID, care au totalizat 52.

Autorităţile au relaxat măsurile privind COVID în septembrie, iar controalele la frontieră pentru turiştii străini au devenit mai puţin stricte.

Peste 70% dintre argentinieni sunt vaccinaţi cu schema de bază împotriva COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS