8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondițiile de intrare în Bulgaria, înăsprite

Condițiile de intrare în Bulgaria, înăsprite

Bulgaria va cere, începând de vineri, aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să efectueze un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrare, împreună cu un certificat COVID valabil, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății, potrivit Reuters.

Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.

Bulgaria a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron după Anul Nou

Bulgaria a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron după Anul Nou. Miercuri, ea a raportat o creștere bruscă a numărului de noi infecții la peste 6.200, de la aproximativ 1.900 cu o zi înainte.

Conform normelor actualizate, călătorii din țările UE care se află pe lista roșie a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică, de asemenea, călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista roșie a Bulgariei se află țările care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori

Pe lista roșie a Bulgariei se află țările care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau care au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică motive de îngrijorare.

Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista roșie a Bulgariei.

Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada și Australia pe lista roșie, interzicând efectiv sosirea străinilor din aceste țări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS