1.2 C
Craiova
marți, 31 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMii de zboruri din întreaga lume, anulate înaintea Crăciunului și restricții din cauza Omicron

Mii de zboruri din întreaga lume, anulate înaintea Crăciunului și restricții din cauza Omicron

Peste 2.000 de zbouri din întreaga lume au fost anulate înainte de Crăciun din cauza răspândirii accelerate a variantei Omicron a coronavirusului. Aproape un sfert dintre acestea sunt zboruri din Statele Unite.

Potrivit site-ului Flightaware, vineri la ora 15:40 GMT cel puţin 2.116 de zboruri erau anulate, dintre care 499 sunt legate de Statele Unite, fie că sunt internaţionale sau interne. Până joi, 2.231 de zboruri au fost anulate, potrivit sursei citate, potrvit Digi24.

Multe companii au invocat noul val al pandemiei, care afectează în special echipajele, ca fiind una dintre principalele cauze legate de aceste anulări.

Potrivit Flightaware, United Airlines a trebuit să anuleze vineri peste 170 de zboruri sau 9% dintre cele programate.

Europa se află din nou în mijlocul furtunii Covid

Europa se află din nou în mijlocul furtunii Covid – numărul de cazuri a început să crească exploziv în aproape toate țările europene, iar guvernele încep să ia măsuri dure pentru a stăvili valul alimentat de transmisibilitatea crescută a variantei Omicron. Euronews a inventariat evoluțiile pandemiei în mai multe țări de pe continent, dar și măsurile pe care guvernele le-au luat.

Italia

Italia a accentuat din nou restricțiile anti-epidemice, joi, implementând interdicții pentru nevaccinați în spațiile publice și punând în aplicare obligativitatea măștii în spațiile publice deschise.

Petrecerile de Anul Nou în spații deschise au fost interzise, iar cluburile de noapte se vor închide până în 31 ianuarie.

În ultimele 24 de ore, Italia a înregistrat și recordul de infectări de 44.600 de cazuri noi și 168 de decese cauzate de Covid-19.

Franța

Un număr record de infectări s-au raportat și în Franța – 91.608 de cazuri au fost înregistrate, joi, în condițiile în care Omicron se răspândește cu viteză. Recordul anterior de 86.852 a fost înregistrat anul trecut în noiembrie, atunci când țara se afla în mijlocul valului 2.

Guvernul francez estimează că numărul de infectări va sări rapid de 100.000 în zilele care urmează.

În această situație, presiunile sunt tot mai mari pe sistemul sanitar și pe secțiile de terapie intensivă. Alte 179 de decese s-au înregistrat în Franța.

Spania

În Spania, purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile publice deschise din nou, urmând ca premierul să stabilească această obligativitate prin decret. Conform datelor worldometers.info, Spania a înregistrat 72.912 cazuri, joi, un nou record.

Mai multe regiuni ale țării, inclusiv Catalonia, una dintre cele mai populate, implementează din nou restricții și extind folosirea certificatului Covid.

Regatul Unit

Până acum, guvernul britanic a refuzat să impună noi restricții, în ciuda faptului că Omicron este dominantă deja în Anglia și Scoția, iar la Londra situația devine din ce în ce mai gravă. Joi și vineri, UK a înregistrat recorduri consecutive de infectări și pentru prima oară de la începutul pandemiei peste 100.000 de cazuri zilnice.

Weekendul trecut, primarul Londrei a declarat „incident major” și a anulat festivitățile tradiționale de Anul Nou din capitala britanică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS