20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD și PNL nu s-au pus de acord în privința aplicării certificatului verde

PSD și PNL nu s-au pus de acord în privința aplicării certificatului verde

Liderii Coaliţiei au discutat, joi, la Guvern, despre proiectul de lege pentru introducerea certificatului verde fără a ajunge însă la vreun acord. Șansele să existe o nouă lege care să reglementeze folosirea certificatului de la începutul anului sunt foarte mici, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Reamintim că liderii PSD și PNL nu au reușit să cadă de acord asupra unei variante privind aplicarea acestuia. În acest context, președintele Klaus Iohannis le-a propus liderilor politici eliminarea obligativității prezentării certificatului COVID la locul de muncă, informează Hotnews.

Potrivit unor surse citate, PSD, PNL și UDMR nu s-au înţeles pe ce va trebui să conțină proiectul de lege în special la capitolul sancțiuni şi pe introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă.

După intervenția președintelui Klaus Iohannis care le-a cerut să renunțe la obligativitatea folosirii certificatului la muncă, liderii PSD nu mai doresc să inițieze un alt proiect de lege în acest sens, susțin sursele citate.

De altfel, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu mai are sens modificarea proiectului de lege inițiat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila dacă prevederea privind condiţionarea accesului la locul de muncă de certificatul verde este neconstituţională.

Și liberalii au fost luați prin surprindere de recomandarea președintelui Klaus Iohannis, susțin sursele HotNews.ro.

Președintele PNL, Florin Cîţu a evitat să se pronunțe public pe propunerea eliminarii obligativității prezentării certificatului COVID la locul de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS