11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSorin Grindeanu, răspuns pentru greviștii de la CFR: Sunt deschis la dialog bazat pe argumente economice

Sorin Grindeanu, răspuns pentru greviștii de la CFR: Sunt deschis la dialog bazat pe argumente economice

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, în contextul grevei spontane de la CFR, că toate companiile din transportul feroviar vor trece printr-un proces de eficientizare economică. El a subliniat că e dispus la dialog, dar pe argumente economice, nu pe poziții de forță.

Grindeanu a transmis că a discutat cu directorii generali și economici de la CFR, pe date economice reale.

„Este evident că sunt Companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR.

Sunt deschis la dialog dar bazat pe argumente economice sustenabile și nu pe poziții de forță. Bineînțeles că dialogul va continua până la găsirea celor mai bune soluții.

Toate modurile de transport sunt prioritare pentru mine. Asta le-am transmis astăzi și celor de la CFR”, a comunicat ministrul pe Facebook.

Reacția vine după ce, luni dimineață, angajații CFR care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul, potrivit Digi24.

Oamenii sunt nemulțumiți că le sunt înghețate salariile

Greva spontană a fost declanșată în București, Brașov, Sighetul Marmației, Cluj, Arad, Craiova.

Nu sunt informații legate de trenuri întârziate sau cu circulația afectată.

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, a explicat care sunt motivele care îi nemulțumesc pe angajații CFR.

El a spus că oamenii sunt nemulțumiți că le sunt înghețate salariile și că nu mai au bani pentru cheltuielile de zi cu zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS