11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 47 tone deşeuri, oprite la intrarea în ţară de poliţiştii de frontieră

Peste 47 tone deşeuri, oprite la intrarea în ţară de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unor mijloace de transport încărcate cu peste 47.000 de kilograme de deşeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole şi deşeuri metalice pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, în data de 18.12.2021, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.390 kilograme de deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Cum au acționat poliţiştii de frontieră

În jurul orei 14.30, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 9.190 kilograme deşeuri constând în anvelope uzate şi utilaje agricole de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Jumătate de oră mai târziu, un alt cetăţean român aflat la volanul unui automarfar s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii 15.000 kilograme deşeuri metalice de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România. Nici de această dată şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS