9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŢările UE au comandat 180 de milioane de doze de vaccin adaptat variantei Omicron de la Pfizer

Ţările UE au comandat 180 de milioane de doze de vaccin adaptat variantei Omicron de la Pfizer

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri că țările UE au comandat o tranșă de 180 milioane de doze de vaccin adaptat variantei Omicron, în al treilea contract încheiat cu companiile Pfizer – BioNTech.

Oficialul european a transmis într-o postare pe Twitter că producătorii s-au angajat să dezvolte aceste vaccinuri adaptate în 100 de zile, dacă există o astfel de cerere, conform Digi24.

„Contractele noastre prevăd că toate companiile vor dezvolta vaccinuri adaptate, dacă sunt solicitate“

„Contractele noastre prevăd că toate companiile vor dezvolta vaccinuri adaptate, dacă sunt solicitate, în termen de 100 de zile. Statele membre au convenit să comande o primă tranșă de peste 180 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri adaptate, în cadrul celui de-al treilea contract pe care îl avem cu BioNTech-Pfizer”, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferință de presă, la finalul summitului cu liderii UE.

Singura cale pentru a ieși din pandemie este vaccinarea anti-Covid

Von der Leyen a reafirmat că singura cale pentru a ieși din pandemie este vaccinarea anti-Covid.

„Vaccinarea în masă este singura cale de ieșire din pandemie. Comisia Europeană a oferit statelor membre milioanele de doze necesare. Continuăm să încurajăm țările din blocul comunitar să comande cantitățile necesare”, a mai spus președinta Comisiei Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS