0.6 C
Craiova
marți, 31 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis: Suprataxarea pe cifra de afaceri nu mi se pare nici necesară, nici corectă

Klaus Iohannis: Suprataxarea pe cifra de afaceri nu mi se pare nici necesară, nici corectă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că suprataxarea pe cifra de afaceri, discutată în coaliţia de guvernare, nu i se pare o măsură nici necesară, nici corectă.

„Avem o coaliţie formată din social-democraţi şi liberali, fiecare încearcă să îşi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică alandala şi amestecate.

Deocamdată, am spus, s-a spus şi respectă, că nu vor fi majorate taxe şi impozite şi nu vor fi introduse altele noi.

Mie, personal, acest impozit – suprataxarea – nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect, ca să mă exprim foarte clar”, a spus şeful statului, la Bruxelles, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European, întrebat cu privire la măsurile propuse în coaliţie, între care se numără şi impozitul pe cifra de afaceri a companiilor, conform Digi24.

Impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus în acest moment

El a precizat că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus în acest moment.

„Nu are rost să umflăm o temă care a fost o temă de discuţie în coaliţie fără să fie aplicată practic”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că în discuţiile cu liderii coaliţiei a subliniat foarte clar că trebuie respectat cadrul macro la care România s-a angajat.

„Trebuie să scădem deficitul, trebuie să facem reforme structurale, trebuie să ne apucăm să facem reformele care sunt stabilite prin PNRR. Atenţie! Nu sunt propuse, sunt stabilite. Noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme şi le vom face”, a afirmat Iohannis.

Un lucru „bun şi natural”, a arătat el, este că există discuţii în coaliţie şi a susţinut că Guvernul „se mişcă foarte bine”.

„Foarte clar că discuţiile din coaliţie vor continua, dar acesta nu este un lucru rău“

„Este, pe de altă parte, foarte clar că discuţiile din coaliţie vor continua, dar acesta nu este un lucru rău. Eu cred că este un lucru bun şi natural, mai ciudat mi s-ar părea să fie un partid social-democrat şi un partid liberal şi să nu discute despre aceste lucruri. Trebuie discutate, trebuie clarificate şi până în momentul de faţă impresia mea este că s-a ajuns la concluzii rezonabile şi Guvernul se mişcă până acum foarte bine”, a declarat preşedintele Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS