9.6 C
Craiova
miercuri, 4 octombrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateUrsula von der Leyen: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lui ianuarie

Ursula von der Leyen: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lui ianuarie

Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lunii ianuarie, având în vedere că numărul de infectări se dublează la fiecare două sau trei zile, a avertizat miercuri preşedinta Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a pledat pentru creşterea ratei de vaccinare în condiţiile în care există suficiente doze pentru toţi cetăţenii UE.

„Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca Omicron să fie deja varianta dominantă în Europa la mijlocul lui ianuarie”

Având în vedere că numărul de infectări cu Omicron se dublează acum la fiecare două sau trei zile, „oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca Omicron să fie deja varianta dominantă în Europa la mijlocul lui ianuarie”, a declarat şefa Comisiei Europene în Parlamentul de la Strasbourg, vorbind despre o „evoluţie extrem de îngrijorătoare”, potrivit AFP și Reuters.

„Însă, în anul care s-a scurs, am lucrat din greu şi am realizat multe lucruri. De aceea, Europa este acum într-o poziţie mai bună pentru a combate virusul”, a adăugat ea, înaintea summitului UE care va începe joi la Bruxelles.

În acest moment, doza a treia „este cea mai bună protecţie împotriva noii variante”

„În primul rând, avem acum suficiente doze de vaccin pentru fiecare european”, a subliniat Ursula von der Leyen, reamintind că 66% din populaţia UE a primit două doze de vaccin şi că, în acest moment, doza a treia, administrată deja unui număr de 62 milioane de europeni, „este cea mai bună protecţie împotriva noii variante”.

„Cel mai important acum este să creştem numărul de persoane vaccinate în Europa cât mai repede posibil, pentru că preţul pe care îl vom plăti dacă oamenii nu sunt vaccinaţi va continua să crească, prin sărbători umbrite din nou de pandemie, şcoli şi activităţi care se închid”, a mai spus şefa executivului UE, potrivit surselor citate de Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS