29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReacția premierului Ciucă în scandalul dintre Șoșoacă și jurnaliștii Rai 1

Reacția premierului Ciucă în scandalul dintre Șoșoacă și jurnaliștii Rai 1

Premierul Nicolae Ciucă consideră „inacceptabil” incidentul dintre senatoarea Diana Șoșoacă și „respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență”.

„Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului român”, se precizează într-un comunicat de presă.

Senatoarea Diana Șoșoacă va fi cercetată de Parchetul General după incidentele scandaloase petrecute în cabinetul ei de avocatură.

Șoșoacă este acuzată de jurnaliștii italieni, care veniseră să îi ia un interviu, de lipsire de libertate și vătămare corporală.

Luni seară, televiziunea Rai Uno a difuzat un reportaj despre cele petrecute în biroul senatoarei Șoșoacă. Mărturia ziariștilor italieni scoate la iveală detalii incredibile despre acest scandal.

Jurnalista Lucia Goracci începe materialul realizat în România și difuzat de RAI UNO cu mențiunea că țara noastră se află pe penultimul loc în Uniunea Europeana la numărul de persoane vaccinate.

Și nici chiar campaniile şoc desfăşurate nu au avut efecte, spune ea, din cauza lipsei de încredere a populaţiei în autorităţi şi a postărilor anti vaccinare de pe reţelele de socializare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS