30.1 C
Craiova
vineri, 19 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană se alătură eforturilor României în campania de comunicare privind vaccinarea

Comisia Europeană se alătură eforturilor României în campania de comunicare privind vaccinarea

Comisia Europeană și reprezentanța acesteia în România vor lansa, astăzi, o campanie de comunicare privind vaccinarea, pentru a sprijini eforturile autorităților naționale de combatere a pandemiei de COVID-19.

Vaccinarea joacă un rol esențial în combaterea pandemiei. Persoanele vaccinate se protejează și îi protejează și pe ceilalți împotriva virusului.

Campania va consta într-un spot de 40 de secunde care se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât și pe posturile de radio din România. Acesta conține mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei de COVID-19.

Spotul TV va fi difuzat pe o perioadă de șapte săptămâni.

În plus, Comisia Europeană oferă informații ample cu privire la vaccinuri și vaccinare, de exemplu pe platformele de comunicare socială, pentru a încuraja dezbaterea în cunoștință de cauză cu privire la rolul vaccinării în combaterea pandemiei.

Împreună cu agențiile specializate ale UE, cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și cu Agenția Europeană pentru Medicamente, Comisia comunică și colaborează cu cetățenii, pentru a aborda reticența față de vaccinare și pentru a combate dezinformarea.

Până în prezent, în medie, 78 % din adulții din UE sunt vaccinați. Există însă diferențe mari între ratele de vaccinare în statele membre ale UE. În România, 46,7 % dintre adulți sunt vaccinați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS