23.4 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateȘapte răniți în proteste la Rotterdam faţă de noile restricţii impuse în Olanda

Șapte răniți în proteste la Rotterdam faţă de noile restricţii impuse în Olanda

-

Incidente violente au izbucnit vineri seară la Rotterdam între forţele de ordine şi manifestaţii contra măsurilor restrictive impuse de autorităţile olandeze din cauza pandemiei de Covid-19, informează News.ro.

Poliţia olandeză a împuşcat şi rănit cel puţin două persoane, în timp ce protestatarii au aruncat cu pietre înspre forţele de ordine şi au incendiat maşini de poliţie.

Sute de protestatari s-au adunat pentru a-şi arăta furia faţă de planurile guvernului pentru un permis sanitar şi interzicerea artificiilor în noaptea de Revelion.

Ţările de Jos au impus un lockdown de trei săptămâni pentru Covid săptămâna trecută, deoarece numărul infectărilor a crescut.

În total, şapte persoane au fost rănite şi cel puţin 20 au fost arestate într-o seară considerată de primarul oraşului Rotterdam drept „o urgie a violenţei”.

Poliţia a tras focuri de avertizare şi focuri directe „pentru că situaţia punea viaţa în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru agenţia de presă Reuters.

Oraşul a fost plasat în stare de urgenţă.

Olanda a reimpus unele măsuri de lockdown la sfârşitul săptămânii trecute, pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni în efortul de a încetini reapariţia epidemiei, dar numărul zilnic de infectări rămân la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:04

(VIDEO) Legenda Jiu-jitsu, Leandro Lo, împușcat în cap de...

Leandro Lo a fost declarat în moarte cerebrală după...

ȘTIRI GdS