16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLetonia impune restricţii parlamentarilor care refuză să se vaccineze anti-Covid

Letonia impune restricţii parlamentarilor care refuză să se vaccineze anti-Covid

Parlamentul Letoniei a votat vineri să le retragă dreptul de vot al legiuitorilor care refuză să se vaccineze anti-Covid și să le interzică prezența în plen, informează Hotnews.

Letonia, țară care are una din cele mai scăzute rate ale vaccinării anti-Covid din Uniunea Europeană, a fost primul stat al blocului comunitar care a reintrodus carantina în această toamnă, după ce o creștere vertiginoasă a infecțiilor cu coronavirusul a amenințat să îi copleșească sistemul sanitar.

Restricțiile impuse parlamentarilor ce refuză să se vaccineze includ penalități salariale, urmează să intre în vigoare de luni și vor dura până la jumătatea lui 2022.

Televiziunea de stat de la Riga a relatat că nouă parlamentari au respins vaccinarea anti-Covid.

Janis Rancans, inițiatorul proiectului legislativ, a declarat că măsura este necesară pentru a promova încrederea populației în politicile de combatere a pandemiei luate de autorități.

Letonia, țară cu o populație de aproximativ 1,9 milioane de locuitori, a înregistrat 237.765 de infecții cu coronavirusul și 3.646 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS