16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia a vaccinat 80% din populație cu schema completă

Australia a vaccinat 80% din populație cu schema completă

Australia atinge un nou obiectiv de imunizare vineri, când 80% din populaţia ţării va fi vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus, a anunţat prim-ministrul Scott Morrison, citat de Agerpres.

Australia, care are o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a încercat multă vreme să eradicheze virusul printr-o strategie de tip „zero-COVID”. Dar, după ce nu a reuşit să controleze mai multe focare provocate de varianta Delta, Australia s-a orientat spre atingerea unor rate înalte de vaccinare ca modalitate de a ieşi din lockdown.

Prim-ministrul Scott Morrison a declarat în faţa reprezentanţilor mass-media că ţara lui va atinge pragul de 80% populaţie complet vaccinată în cursul zilei de vineri.

„Acest fapt înseamnă că am învins toate provocările pe care le-am avut din cauza livrărilor care nu mai veneau din Europa şi a altor lucruri de acest fel. Dar am mers înainte şi am reuşit. Australia îşi revine şi iese din pandemia de COVID-19”, a adăugat premierul australian.

Atingerea acestei ţinte de vaccinare declanşează automat o nouă etapă în planul guvernamental anti-COVID-19, a spus Scott Morrison.

„Pentru a atinge pragul de 80%, australienii şi-au suflecat mânecile. Şi-au respectat partea lor din înţelegerea cu statul, iar noi, guvernul, vom respecta partea noastră de înţelegere”, a adăugat el.

După ce atingerea pragului de 80% va fi confirmată, Guvernul australian va relaxa restricţiile anti-COVID-19, menţinând doar câteva reglementări minimale, şi va impune doar lockdown-uri extrem de bine ţinţite, doar asupra unor zone şi populaţii specifice, nu la nivelul unor oraşe şi state întregi.

Statele New South Wales, Australian Capital Territory şi Victoria au implementat deja anumite schimbări după ce au atins mai devreme această ţintă de vaccinare.

Însă statele South Australia, Western Australia, Queensland, Tasmania şi Northern Territory nu au atins deocamdată pragul de 70% populaţie complet vaccinată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS