15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiscuiții de armată și conservele, la mare căutare printre chinezii puși de guvern să-și facă provizii

Biscuiții de armată și conservele, la mare căutare printre chinezii puși de guvern să-și facă provizii

Biscuiți de armată și conservele de carne sunt printre cele mai căutate produse online de cetățenii chinezi, după ce guvernul a îndemnat populația săptămâna aceasta să facă provizii de alimente și produse de zi cu zi, scrie Hotnews.

Comenzile de biscuiți, o rație militară clasică, au crescut pe platformele de comerț electronic din China, unii rămânând fără niciun produs pe stoc, conform presei locale.

Alte produse căutate: orez, sos de soia, sos de chili și tăiței, conform site-ului Alibaba Group.

Creșterea interesului vine în urma unei notificări a Ministerului Comerțului de luni (1 noiembrie) prin care se cere autorităților locale să asigure o aprovizionare adecvată cu alimente și să încurajeze oamenii să-și facă provizii pentru necesitățile zilnice pentru iarnă sau urgențe.

Asta a dus la anumite speculații în ideea că ar fi vorba despre pandemie, respectiv cazuri în creștere, de o criză sau chiar de tensiuni cu Taiwan.

Un oficial guvernamental a spus că proviziile zilnice sunt suficiente.

Economic Daily, o publicație a statului chinez, a publicat un raport care spune că notificarea este pentru a se asigura că populația este pregătită de o potențială carantină din cauza coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS