11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa amână cu o zi aplicarea sancţiunilor împotriva Marii Britanii

Franţa amână cu o zi aplicarea sancţiunilor împotriva Marii Britanii

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni că amână cu o zi sancţiunile comerciale planificate împotriva Marii Britanii, pentru ca negociatorii celor două ţări să poată lucra la noi propuneri de rezolvare a disptei privind drepturile de pescuit după Brexit, informează News.ro.

Franţa a anunţat mai devreme că, începând de luni, la ora 23.00, va restricţiona comerţul peste Canalul Mânecii, ameninţând că va transforma conflictul referitor la pescuit într-o dispută comercială între unele dintre cele mai mari economii ale Europei.

Dar Macron, care s-a întâlnit luni mai devreme cu prim-ministrul britanic Boris Johnson pe marginea conferinţei ONU privind schimbările climatice de la Glasgow, a declarat reporterilor că planul francez este suspendat în aşteptarea rezultatului noilor discuţii.

„Din această după-amiază, discuţiile s-au reluat pe baza unei propuneri pe care i-am făcut-o premierului (Boris) Johnson. Discuţiile trebuie să continue”, a spus Macron reporterilor. „Am înţeles că britanicii urmau să revină mâine la noi cu alte propuneri. La toate acestea se va lucra. Vom vedea unde suntem mâine la sfârşitul zilei, pentru a vedea dacă lucrurile s-au schimbat cu adevărat”, el a spus. „Dorinţa mea este să putem găsi o cale de ieşire în toate aceste probleme”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS