23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia ridică interdicţia de a călători în străinătate pentru cetăţenii săi vaccinaţi

Australia ridică interdicţia de a călători în străinătate pentru cetăţenii săi vaccinaţi

Australia va ridica interdicţia de a călători în străinătate fără autorizaţie pentru cetăţenii săi, a anunţat guvernul australian miercuri, în timp ce frontierele ţării ar urma să se deschisă pentru lucrătorii calificaţi şi studenţii străini, până la sfârşitul anului, informează AFP.

La peste 18 luni de la închiderea frontierelor internaţionale ale Australiei, cetăţenii vaccinaţi cu schema completă nu vor mai avea nevoie de o exceptare pentru a ieşi din ţară, potrivit unei declaraţii comune a Ministerelor Sănătăţii şi de Interne, conform Agerpres.
Această declaraţie a survenit în timp ce rata adulţilor vaccinaţi cu schema completă se apropie de obiectivul de 80% în Australia.

Australia a introdus unele dintre cele mai aspre restricţii frontaliere cu restul lumii


Pe 20 martie anul trecut, Australia a introdus unele dintre cele mai aspre restricţii frontaliere cu restul lumii, ca răspuns la pandemia de coronavirus.
Timp de peste 600 de zile, nenumărate zboruri internaţionale au fost anulate şi călătoriile în străinătate s-au redus considerabil.

Peste 100.000 de cereri de intrare sau ieşire din ţară au fost respinse numai în primele cinci luni ale acestui an

Familii au fost separate pe mai multe continente, cetăţeni australieni fiind blocaţi în străinătate, în timp ce rezidenţi străini au rămas blocaţi în Australia.
Potrivit datelor Ministerului de Interne australian, peste 100.000 de cereri de intrare sau ieşire din ţară au fost respinse numai în primele cinci luni ale acestui an.

Dispoziţiile privind carantina pentru rezidenţii vaccinaţi care se întorc în ţară vor depinde de locul prin care aceştia vor intra în Australia.
Dacă Sydney a suprimat carantina pentru călătorii care revin în ţară, anumite state australiene unde ratele de vaccinare sunt mai scăzute continuă să impună o carantină obligatorie şi costisitoare de 14 zile într-un hotel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS