17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la IJJ Prahova, după o eroare la examenul de admitere la şcolile de subofiţeri

Anchetă la IJJ Prahova, după o eroare la examenul de admitere la şcolile de subofiţeri

Jandarmeria Română susţine, marţi, că a existat ”o eroare” la Prahova, unde candidaţii înscrişi la examen au primit testul de verificare a funcţionalităţii sistemului de transmitere a mesajelor şi nu testul unic de concurs. La reverificarea lucrărilor s-a constatat această eroare, de aceea lucrările au fost notate cu punctajul maxim. Aşa se face că 11 candidaţi care au avut calificative de 2 şi 3 după prima corectare au primit nota 10 după contestaţii. De asemenea, instituţia anunţă că se fac verificări la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, informează News.ro.

”În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.  În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni)”, a transmis, marţi, Jandarmeria Română.  

Oficialii Jandarmeriei precizează că instituţia ”este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular”, menţionând că la concurs au participat peste 1.600 de  candidaţi, în 51 de locaţii. 

Potrivit sursei citate, ”o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale”. 

”Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitatea de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale”, menţionează comunicatul Jandarmeriei. 

Mai mulţi candidaţi la examenele organizate în şcolile de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani au obţinut nota 10 după contestaţii, în condiţiile în care evaluările iniţiale arătau note de 2 sau 3. Situaţia, care a fost semnalată public şi de către poliţistul Marian Godină, se regăseşte în cazul unor candidaţi recrutaţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS