10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiștii doljeni au aplicat peste 150 de sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor

Polițiștii doljeni au aplicat peste 150 de sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj şi pompieri din cadrul I.S.U. Dolj au intensificat acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

La acţiuni au participat peste 240 de efective, fiind desfăşurate 53 de acţiuni punctuale.

Astfel, forţele de ordine au legitimat peste 9500 de persoane şi verificat peste 90 de societăți comerciale, 5.200 de locaţii de interes și 310 mijloace de transport.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost depistate 149 de persoane care nu respectă măsurile stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov 2, fiind astfel aplicate 117 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 5 sancţiuni pentru nerespectarea carantinei/izolării şi 27 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea interdicţiei privind deplasarea.

De asemenea, doi operatori economici au fost sancţionaţi de poliţişti.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au constatat că un agent economic cu punct de lucru pe strada Traian Demetrescu, din Craiova, nu respectă măsurile împuse în contextul pandemic, fiind depistaţi trei clienți al căror acces nu era permis, întrucât nu au făcut dovada că sunt vaccinaţi sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi, ulterioară infectării cu virusul Sars-Cov 2.

Astfel, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională administratorului societății, conform prevederilor Legii 55/2020 şi HG 932/2021, în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, tot cu ocazia activităților desfășurate, poliţiştii au constatat că un agent economic cu punct de lucru pe strada Transilvania, din Craiova, nu a respectat măsurile referitoare la suspendarea temporară a activităţii, în sensul că a continuat desfăşurarea activităţii economice după ora 24.00.

Astfel, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională administratorului societăţii, conform prevederilor Legii 55/2020 şi HG 932/2021, în valoare de 2.000 de lei.

Poliția recomandă tuturor să respecte măsurile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului Sars Cov 2, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică, să respecte interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

Scopul poliţiştilor nu este acela de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci de a determina cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării tuturor măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului Sars Cov.

Poliţiştii vor desfăşura în continuare acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS