5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia americană oferă recompensă pentru găsirea unui escroc căutat de 23 de ani

Poliţia americană oferă recompensă pentru găsirea unui escroc căutat de 23 de ani

Polițiștii americani cer ajutorul publicului pentru identificarea unui bărbat despre care anchetatorii spun că seamănă cu o persoană condamnată pentru o fraudă de 350 de milioane de dolari, căutată de 23 de ani,scrie Digi24.

John Ruffo a fost condamnat la sfârșitul anilor 1990 pentru o fraudă bancară de 350 milioane dolari și condamnat la 17 ani și jumătate de închisoare. Nu a ajuns însă niciodată în detenție, iar poliția nu mai știe nimic de el din 1998, când fusese văzut în fața unui bancomat din New York.

Aproximativ 13 milioane de dolari din banii fraudați nu au mai fost recuperați.

În septembrie 2016, anchetatorii au primit un pont că Ruffo, acum în vârstă de 66 de ani, fusese la un meci de baseball în Los Angeles, cu o lună înainte, pe 5 august 2016. Cel care a oferit informația polițiștilor le-a spus că purta o cămașă albastră și le-a indicat și locul pe care stătea. O înregistrare video a meciului a confirmat că un bărbat care corespundea descrierii lui Ruffo stătea la în locul indicat.

Anchetatorii au reușit să afle cine a cumpărat locurile respective la meci, dar nu au reușit să-l identifice pe bărbatul cu cămașă albastră. Polițiștii cred că, dacă este într-adevăr Ruffo, acesta folosește o identitate falsă.

Una din cele mai mari escrocherii bancare din istoria SUA

După condamnarea pentru rolul său în ceea polițiștii spun că este una dintre cele mai mari escrocherii bancare din istoria SUA, Ruffo a primit o cauțiune de 10 milioane de dolari și a primit ordin să se prezinte la o închisoare federală din New Jersey pe 9 noiembrie 1998, pentru a-și ispăși pedeapsa de 210 luni. Dar, în loc să se predea, a fugit.

A doua zi, polițiștii au emis un mandat de arestare pe numele lui. Au descoperit apoi că pe 9 noiembrie, Ruffo a închiriat o mașină cu care a ajuns la Aeroportul Internațional John F. Kennedy. Apoi i-au pierdut urma.

Acum, polițiștii fac un apel la oameni să-i ajute să-l găsească pe Ruffo și oferă o recompensă de 25.000 de dolari pentru informații care pot duce la prinderea lui.

„Are cunoștințe de operare pe calculator, îi plac vinurile bune, jocurile de noroc și hotelurile luxoase”, se arată într-un comunicat al poliției.

„Se pare că este intolerant la lactoză. Ruffo este cunoscut ca un povestitor, un om căruia îi place să distrorsioneze adevărul și să-i impresioneze pe ceilalți. A fost numit maestru al manipulării”, potrivit polițiștilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS