9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilionarul canadian Peter Nygard, acuzat de zeci de violuri, va fi extrădat în SUA

Milionarul canadian Peter Nygard, acuzat de zeci de violuri, va fi extrădat în SUA

Milionarul canadian și fostul magnat al modei Peter Nygard, acuzat că a agresat sexual zeci de femei, inclusiv minore, a fost de acord să fie extrădat în Statele Unite, a declarat vineri un tribunal canadian, informează Hotnews.


În închisoare din decembrie 2020, acest magnat al modei în vârstă de 80 de ani a apărut vineri dimineață într-un tribunal din Manitoba din Winnipeg, în centrul Canadei.

Procurorul Scott Farlinger a explicat că Peter Nygard, care a urmat scurta audiere prin videoconferință din închisoare, a acceptat extrădarea.

„Procesul poate avansa acum pentru a putea fi judecat în Statele Unite”, a confirmat Brian Greenspan, unul dintre avocații săi. „Acum va avea ocazia să-și prezinte apărarea și să conteste veridicitatea probelor care au fost reținute împotriva sa”, a adăugat el, reamintind că domnul Nygard a susținut „a fi nevinovat”.

Omul de afaceri nu va fi transferat imediat în Statele Unite, deoarece ministrul canadian al justiției trebuie să aprobe această extrădare pentru ca aceasta să devină efectivă.

Nygard se confruntă astăzi cu nouă capete de acuzare, incluziv șantaj și trafic sexual, potrivit acuzării, care implică zeci de victime.

Faptele pentru care este acuzat ar fi avut loc între 1990 și 2020. În această perioadă, acuzatul și presupușii săi complici, inclusiv angajații grupului său, ar fi „folosit forța, frauda și constrângerea pentru a determina femei și minori să aibă relații sexuale” cu ei.

Dimineața, în timpul ședinței, poliția din Toronto a anunțat, de asemenea, că a emis un mandat de arestare împotriva lui Peter Nygard pentru șase acuzații de agresiune sexuală și trei de sechestrare, potrivit unui comunicat. Faptele ar fi avut loc între 1987 și 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS