10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe scriu marile agenții internaționale de presă despre tragedia de la Spitalul din Constanța

Ce scriu marile agenții internaționale de presă despre tragedia de la Spitalul din Constanța

Marile agenții internaționale de presă, cum ar fi Reuters, Associated Press și AFP au relatat vineri despre tragedia incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, evocând ineficiența autorităților și corupția din sistemul medical românesc, potrivit G4Media.ro

„Chiar și înainte de pandemie, sistemul de sănătate al României era sub presiune, supus corupției, ineficiențelor și managementului politizat. Țara are una dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de sănătate din UE.

Statul român a construit un spital în ultimele trei decenii, cheltuie cei mai puțin bani pe asistența medicală din UE și zeci de mii de medici și asistenți au emigrat”, scrie Reuters.

De asemenea, Associated Press amintește că după incendiul lui Matei Balș, președintele Klaus Iohannis a cerut o reformă urgentă și «profundă». El a spus că astfel de tragedii «nu trebuie să se mai repete»”.

La rândul său, Radio Europa Liberă scrie că „România se zdruncină sub un nou val de infecții cu COVID-19, în timp ce rata de vaccinare pentru populația sa este printre cele mai scăzute din Europa.

Guvernul s-a luptat pentru a spori numărul paturilor la Terapie Intensivă

Guvernul s-a luptat pentru a spori numărul paturilor la Terapie Intensivă și pentru a direcționa mai multe resurse pentru tratamente și medicamente. Luptele politice complică problemele, aducând guvernul în punctul de a se prăbuși”.

Nouă persoane au murit vineri după izbucnirea unui incendiu în unitatea de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, potrivit autorităților române, fiind al treilea incendiu mortal într-un spital din țară în mai puțin de un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS