11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţist englez, condamnat pe viaţă pentru că a răpit, violat şi ucis o tânără

Poliţist englez, condamnat pe viaţă pentru că a răpit, violat şi ucis o tânără

Fostul ofițer de poliție Wayne Couzens, care a răpit, a violat și a ucis o tânără de 33 de ani, Sarah Everard, a fost condamnat pe viață, informează Observatornews.ro.

Avocatul apărării a încercat să obțină o condamnare la 30 de ani pentru clientul său, însă judecătorul de caz nu s-a lăsat impresionat, motivând că ultimele momente din viața tinerei Sarah Everard au fost „pe atât de sumbre și agonizante pe cât este posibil să ne imaginăm”.

S-a pregătit mai bine de o lună pentru crimă

Judecătorul a declarat că asasinarea tinerei Sarah Everard de către Wayne Couzens a fost „devastatoare” și „tragică” și s-a întâmplat în „circumstanțe cu totul brutale”. Subliniind „gradul de pregătire” pe care l-a întreprins, petrecând cel puțin o lună călătorind la Londra pentru a cerceta cum să comită crimele sale, judecătorul a apreciat că polițistul a ieșit pe 3 martie ”să vâneze o femeie singură pentru a o răpi și viola”.

Couzens, în vârstă de 48 de ani, a fost denumit anterior „un monstru” în instanță de către familia tinerei în vârstă de 33 de ani.

Avocatul apărării a cerut o condamnare la 30 de ani de închisoare pentru polițist

Înaintea condamnării, avocatul apărării i-a cerut judecătorului să nu îi dea clientului său o condamnare pe viață. Deși a admis că fapta lui Couzens a fost o „crimă cu adevărat oribilă” cu „consecințe îngrozitoare”, avocatul a sugerat că ”30 de ani ar fi un punct de plecare”.

Avocatul apărării a mai spus că faptele lui Couzens au rămas „inexplicabile” pentru prietenii și familia sa și că speră că terapia „ar putea debloca ceea ce a condus acest lucru”.

Momentul răpirii, surprins de camere de bord din trafic

Anchetatorii au obținut mai multe imagini din acea seară, atât de la camere de bord ale unor mașini, cât și de la camerele din autobuzele londoneze.

Camera de bord a unui cuplu trecea prin zonă a surprins momentul în care polițistul care o oprise pe Sarah Everard se pregătește să o încătușeze, sub pretextul restricțiilor Covid.

O imagine îi arată pe cei doi în picioare, în spatele mașinii închiriate, în alta Sarah este surprinsă, încătușată, pe bancheta din spate a mașinii.

Potrivit procurorilor, polițistul s-a pregătit pentru crima pe care voia să o comită, mașina pe care a folosit-o fiind una închiriată, ba chiar cumpărase cătușe de pe Amazon. În seara de 3 martie, acesta a oprit-o pe tânără și i-a arătat un ”mandat” de reținere. A urcat-o la el în mașină și a dus-o pe un teren viran, unde tânăra a fost violată, sugrumată și incendiată.

Ulterior, el a pus rămășițele ei carbonizate în pungi verzi de gunoi și le-a aruncat într-un iaz din pădure. Cadavrul tinerei a fost găsit o săptămână mai târziu. Poliția a descoperit apoi fragmente din cartela SIM a lui Sarah în mașina lui, după ce i-a aruncat telefonul într-un râu din Sandwich, Kent.

Uciderea britanicei Sarah Everard a provocat indignare în Marea Britanie și a stârnit proteste masive cu privire la rata violenței împotriva femeilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS