14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânără gravidă, lăsată să se chinuiască în travaliu până i-a murit copilul în pântece

Tânără gravidă, lăsată să se chinuiască în travaliu până i-a murit copilul în pântece

Părinții unei tinere gravide acuză de neglijență cadrele medicale de la Maternitatea Buzău, neglijență care ar fi dus la moartea fătului. Tânăra, de 18 ani, era la prima naștere și a fost internată în Maternitatea Buzău marţi, informează Stiridebuzau.ro.

Joi dimineață, însă, medicii au constatat că fătului nu-i bate inima, așa că au procedat la o operație de cezariană. Din păcate, a fost prea târziu.

Familia este hotărâtă acum să depună plângere la poliție și la Colegiul Medicilor.

Tânăra a ajuns marţi la Maternitatea din Buzău întrucât a avut semne că va naște. Mama fetei spune că, pe durata sarcinii, aceasta a fost monitorizată de un ginecolog din maternitate.

Medicul îi spusese fetei că va naște pe 7 septembrie. După consultul de la acea dată, a decis că trebuie să mai aștepte puțin, întrucât tânăra nu prezenta semnele caracteristice pentru naștere.

Marți, fata a început sa aibă simptome specifice travaliului, iar familia a chemat salvarea pentru internarea în Maternitate. Aici, tânără a fost preluată de medicul de gardă, altul decât cel care urmărise sarcina.

Familia tinerei susţine că de marţi până joi personalul medical nu i-a dat gravidei atenţia cuvenită, atitudine care ar fi dus la decesul fătului.

Conducerea Spitalului Județean de Urgenţă Buzău s-a autosesizat şi a declanșat o anchetă internă.

Cauza decesului va fi cunoscută abia după efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS