4.3 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateTratamentul anti-Covid bazat pe anticorpii lamelor, promițător

Tratamentul anti-Covid bazat pe anticorpii lamelor, promițător

Un tratament pentru Covid-19 derivat de la o lamă botezată Fifi arată „un potenţial important” în faza incipientă de testare, informează BBC, potrivit News.ro.

Este vorba despre un tratament pe bază de „nanocorpi”, o versiune mai simplă și mai mică a anticorpilor, pe care lamele şi cămilele îi produc natural ca răspuns la infecţie.

Ar putea fi administrat ca un simplu spray nazal – pentru tratarea şi chiar prevenirea contaminării

Odată ce e testat pe oameni, spun cercetătorii, ar putea fi administrat ca un simplu spray nazal – pentru tratarea şi chiar prevenirea contaminării.
Profesorul James Naismith, unul dintre principalii cercetători şi director al Rosalind Franklin Institute din Oxfordshire, a descris nanocorpii ca „fantastic de interesanţi”.

Rozătoarele infectate cu SARS-CoV-2 şi tratate cu spray-ul nazal pe bază de nanocorpi şi-au revenit în şase zile

El a spus că rozătoarele infectate cu SARS-CoV-2 şi tratate cu spray-ul nazal pe bază de nanocorpi şi-au revenit complet în şase zile.
Tratamentul a fost, până acum, testat doar pe animale de laborator, însă Public Health England a transmis că este „printre cei mai eficienţi agenţi de neutralizare a SARS-CoV-2” pe care i-a testat vreodată.

Eficienţa în lupta cu Covid vine din puterea cu care nanocorpii se leagă de virus

Eficienţa în lupta cu Covid vine din puterea cu care nanocorpii se leagă de virus.
Nano-anticorpii pe care cercetătorii i-au produs cu ajutorul sistemului imunitar al lamei se prind deosebit de strâns de virus. „Aici ne-a ajutat Fifi, lama Institutului Franklin”, a spus Naismith.

Fifi a primit o mică parte mică, neinfecţioasă a proteinei virale şi, astfel, oamenii de ştiinţă i-au stimulat sistemul imunitar pentru a produce moleculele speciale. Cercetătorii au ales şi purificat apoi cu atenţie cei mai eficienţi nanocorpi într-o probă din sângele lui Fifi, pe cei care s-au potrivit proteinei virale cel mai mult. Astfel, echipa a putut să cultive mari cantităţi de astfel de molecule selectate special.
„Sistemul imunitar e atât de uimitor pentru că face totul mai bine decât putem noi – evoluţia este greu de întrecut”, a mai spus Naismith. Cercetarea şi rezultatele iniţiale au fost publicate în Nature Communications.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ne cam luăm gândul de la locul 2! Handbaliştii...

Echipa masculină de handbal a Craiovei îşi cam poate...

ȘTIRI GdS