11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureştiul a intrat în scenariul roşu

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu

Bucureştiul a depăşit miercuri incidenţa de 3 la mie a cazurilor de COVID-19, urmând să fie instituite noi restricţii, iar accesul la anumite evenimente să fie condiţionat de certificatului verde, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau existenţa unui test negativ. Conform Prefecturii Bucureşti, rata de incidenţă cumulată la 14 zile a ajuns miercuri la 3,3 la mie, informează Hotnews.

Incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a crescut la 3,3 la mie, de la 2,91 cu o zi în urmă.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente private se poate face doar pe baza certificatului verde COVID.


În 267 de localități din România – față de 224 luni – incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este mai mare sau egală cu 3, potrivit datelor oficiale publicate marți. Lista include și 6 municipii reședință de județ: Satu Mare, Bistrița, Timișoara, Baia Mare, Cluj-Napoca, Botoșani.

Certificatul verde COVID este folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană și a devenit obligatoriu de luni și în România, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, pentru accesul în baruri, restaurante, evenimente private, spectacole, concerte.


Și copiii cu vârsta de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții la restaurant, la nuntă sau la alte evenimente.


Obligativitatea certificatului Covid a fost introdusă de Guvern vineri, printr-o hotărâre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS