5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValeriu Gheorghiță: 2.400 de școli vor beneficia de vaccinare cu echipe mobile

Valeriu Gheorghiță: 2.400 de școli vor beneficia de vaccinare cu echipe mobile

Peste 2.400 de școli vor beneficia de vaccinare cu echipe mobile, alte 201 centre de vaccinare proprii vor fi organizate în școli, iar alte 1.062 de unităţi de învăţământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate, după centralizarea a 26 de județe, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, 20% dintre tinerii cu vârstele 16-19 ani și 5% dintre cei de 12-15 ani sunt vaccinați.

„În momentul de faţă, în 26 de judeţe, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, privind modalitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ, la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate, o parte dintre ele, deja, sunt active în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de unităţi de învăţământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate. Repet, este o situaţie centralizată la nivelul a 26 de judeţe”, a declarat Gheorghiţă, marţi, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

În prima săptămână de şcoală „au fost vaccinaţi, în 3 judeţe, aproximativ 69 de elevi

Şeful CNCAV a precizat că în prima săptămână de şcoală „au fost vaccinaţi, în 3 judeţe, aproximativ 69 de elevi, 23 în Vâlcea, 18 în Bucureşti, 28 la centre de vaccinare din proximitate în Hunedoara”.

„În momentul de faţă sunt deschise şi active 22 de centre de vaccinare în unităţile de învăţământ în 5 judeţe – Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman şi Vâlcea. Reamintesc faptul că la nivelul unităţilor de învăţământ, vaccinarea se poate realiza la nivel cabinetelor medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”, a informat Gheorghiţă.

În şcoli se desfăşoară acţiuni de informare cu privire la imunizarea anti-COVID

În şcoli se desfăşoară acţiuni de informare în mai multe oraşe din ţară cu privire la imunizarea anti-COVID.

„S-au desfăşurat, deja, acţiuni de informare în şcoli din 26 de judeţe şi sunt în pregătire acţiuni în alte 18 judeţe”, a precizat el.

Gheorghiță a declarat că nu trebuie să fie blocată campania de vaccinare din școli de un formular care nu arată decât intenția de vaccinare, întrucât consimțământul este un alt formular care face parte din procesul de vaccinare așa cum se desfășoară el și în acest moment în centrele existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS