23.6 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateIlfov, al doilea județ care intră în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei

Ilfov, al doilea județ care intră în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei

Județul Ilfov este al doilea care intră în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei, după Satu Mare. Incidența cazuriilor de COVID a crescut la 3,06 la mie. În acest scenariu, accesul la mai multe activități ar urma să se facă doar în baza certificatului verde, în baza unei hotărâri de guvern în acest sens, care a intrat în vigoare luni.

Ilfov este pe locul al doilea în ceea ce privește rata de infectare, după Satu Mare, unde incidența a crescut la 3,28 la mie, potrivit Agerpres.

Patru județe și Bucureștiul sunt în scenariul galben, cu incidență de peste 1,5 la mie.

Ce restricții urmează să fie aplicate

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în județele/localitățile cu o incidență între 3 și 6 la mie, accesul la mai multe activtăți este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:25

Craiovean prins de trei ori băut la volan, în...

Poliţiştii de la Secţia 2 Craiova au dispus reţinerea unui bărbat de 52 de ani, care a fost depistat conducând băut de trei ori, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. În plus, bărbatul avea permisul anulat. Asta pentru că, în urmă cu aproape trei ani, a fost condamnat pentru conducere sub influanţa alcoolului şi cu permisul suspendat. A primit o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI GdS