14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActiviștii de mediu blochează șoseaua de centură a Londrei pentru a treia oară

Activiștii de mediu blochează șoseaua de centură a Londrei pentru a treia oară

Activiștii de mediu au întrerupt traficul vineri pe șoseaua de centură a Londrei pentru a treia oară în această săptămână, acțiuni care au iritat guvernul britanic, scrie AFP.

Potrivit grupului ecologist Insulate Britain, care solicită o mai bună izolare a locuințelor în Regatul Unit pentru a combate schimbările climatice, 79 de activiști au încercat să blocheze traficul în diferite locuri ale autostrăzii M25, printre cele mai aglomerate din țară, inclusiv aruncând vopsea albastră pe jos.
Protestatarii tocmai au fost eliberați de poliție în urma arestării lor în acțiuni similare, luni și miercuri, a spus Insulate Britain. Unii dintre ei s-au așezat pe jos pe autostradă.

Poliția a declarat că 14 persoane au fost arestate vineri și vor avea loc mai multe arestări. Cel puțin 86 de persoane au fost arestate în acțiunile anterioare.

Aceste metode au dat naștere confruntărilor cu șoferii, protestatarii fiind acuzați că au contribuit la un accident. Protestele au fost puternic denunțate de guvernul britanic.

„Este periculos și contraproductiv”, a declarat ministrul Transporturilor Grant Shapps pe Twitter. „Acest tip de comportament nu duce la nimic, pune șoferii în pericol și crește poluarea”, a adăugat el pe Twitter, cerând poliției să acționeze rapid.

În timp ce unele tabloide au reproșat poliției lipsa de fermitate a acestora în fața acestor acțiuni, Priti Patel de la Interne denunțase anterior „tactici de gherilă” și acțiuni „complet inacceptabile”.

Guvernul „nu va permite unei mici minorități de protestatari egoiști să perturbe grav viața și mijloacele de trai ale unei majorități muncitoare”, a spus ea.

La rândul său, Insulate Britain a avertizat că își va continua acțiunile „până când guvernul se va angaja să izoleze până în 2030 cele 29 de milioane de locuințe din țară, care sunt printre cele mai vechi și mai puțin eficiente din punct de vedere energetic din Europa”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS