-0.1 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateÎn Italia, certificatul verde devine obligatoriu și în transporturi și școli

În Italia, certificatul verde devine obligatoriu și în transporturi și școli

Certificatul verde devine obligatoriu în Italia, începând de astăzi și în transporturi și școli. La începutul lunii august, autoritățile din Peninsulă au introdus documentul pentru accesul în restaurante și baruri, precum și la spectacole și muzee.

Până pe 31 decembrie 2021, certificatul verde trebuie prezentat pe anumite mijloace de transport publice și private. În special, va fi obligatoriu pe avioanele interne, nave și feriboturi pentru transportul între regiuni, potrivit Digi 24.

În plus, green pass-ul va fi cerut pe trenurile Intercity, Intercity Night și High Speed ​​(trenurile regionale sunt, prin urmare, excluse), precum și pe autobuzele care leagă două sau mai multe regiuni.

Nu este obligatoriu pentru transportul public local, atât în ​​regiunile din zona albă, cât și în zona galbenă

Pe de altă parte, nu este obligatoriu pentru transportul public local, atât în ​​regiunile din zona albă, cât și în zona galbenă. Aici este prevăzută doar purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Angajații din școli – profesori, portarii, personal tehnic și administrativ – vor fi obligați, tot din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde. Numai „persoanele fragile” vor avea dreptul la teste gratuite plătite de Ministerul Educației. Pentru toți ceilalți, în absența certificatului verde, după 5 zile de absență nejustificată, se va declanșa suspendarea contractului de muncă și a salariului, conform La Repubblica.

În prima fază, din 1 septembrie până pe 13 septembrie, green pass-ul va fi verificat printr-o aplicație, iar după aceea este așteptată o procedură automatizată care să accelereze verificările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

David Popovici a stabilit un nou record naţional la...

Sportivul David Popovici a stabilit un nou record naţional...

ȘTIRI GdS