12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchisoarea din New York în care s-a sinucis Jeffrey Epstein va fi închisă

Închisoarea din New York în care s-a sinucis Jeffrey Epstein va fi închisă

Penitenciarul din New York în care s-a sinucis în 2019 omul de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual cu minore, îşi va închide porţile pentru „a-şi rezolva problemele”, a anunţat joi Departamentul de Justiţie din Statele Unite, citat de EFE și Agerpres.

Metropolitan Correctional Center (MCC), centrul administrativ federal de detenţie din sudul Manhattanului, va fi închis „cel puţin temporar”, iar închiderea ar putea avea loc luna viitoare, au declarat surse din penitenciar pentru New York Daily News.

În acest centru sunt închişi în prezent 263 de deţinuţi, comparativ cu aproximativ 700 în anii precedenţi.
Potrivit New York Daily News, care citează o sursă anonimă din centrul de detenţie, „clădirea se prăbuşeşte”. „Literalmente, există scurgeri de apă”, a precizat sursa, care a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care a fost luată această decizie este „deteriorarea infrastructurii”.

Mai multe persoane celebre au fost închise la MCC, precum traficantul mexican de droguri Joaquin „El Chapo” Guzmán şi Jeffrey Epstein, condamnat pentru trafic sexual cu minore şi al cărui nume a fost asociat cu fostul preşedinte american Bill Clinton şi cu prinţul Andrew al Marii Britanii.

Sinuciderea lui Jeffrey Epstein în acel penitenciar a provocat o amplă polemică şi a scos la lumină deficienţele sistemului carceral din Statele Unite, precum amplasarea unor camere de vederi defectuoase în faţa celulei fostului om de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS