10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate103 incendii de vegetație în România, într-o singură zi

103 incendii de vegetație în România, într-o singură zi

Pompierii din România au intervenit în ultimele 24 de ore la 143 de incendii. Dintre acestea, 103 au fost incendii de vegetație, informează Digi24.

„Dintre cele 143 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 103 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 509 hectare de teren”, potrivit unui comunicat de presă.

Pompierii au avut în ultimele 24 de ore 1.581 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare de persoane și animale.

La nivel național, 1.255 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (254 cazuri), urmată de județele Constanța (65 cazuri), Timiș (60 cazuri) și Mureș (54 cazuri). De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Două accidente cu câte cinci răniţi

În cursul zilei de ieri, pompierii buzoieni au intervenit în urma unui accident rutier, produs între trei autoturisme, pe DN 2B, la ieșire din municipiul Buzău. Echipajele de pompieri ajunse la locul intervenției au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate șapte persoane. După acordarea măsurilor de prim ajutor la fața locului, cinci victime au fost transportate la spital, potrivit comunicatului.

O altă intervenție complexă a avut loc în județul Bihor, unde pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe DN 19E, pe raza localității Chișlaz, între două autoturisme. În ciuda eforturilor salvatorilor, o persoană a decedat, din cauza impactului puternic, iar alte cinci victime au fost transportate la spital.

Totodată, au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT. 14 dintre ele anunțau prezența unor urși, iar alte 2 avertizau în legătură cu fenomenele meteorologice periculoase, în județele Bacău și Neamț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS