10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVal masiv de cazuri de infectare cu Covid-19 în Polinezia Franceză

Val masiv de cazuri de infectare cu Covid-19 în Polinezia Franceză

Coronavirusul a ajuns în unul dintre cele mai îndepărtate colţuri ale Pământului. Polinezia Franceză din Pacificul de Sud se confruntă de câteva săptămâni cu un val masiv de cazuri de infectare, informează agenţia DPA luni.

Pe cea mai mare şi cea mai populată insulă din Polinezia Franceză, Tahiti, unităţile de terapie intensivă sunt supraîncărcate, a relatat ziarul francez Le Monde în ediţia de luni.

Arhipelagul a înregistrat doar câteva cazuri pe zi până la sfârşitul lunii iulie

Rata de incidenţă din ultimele şapte zile a noilor cazuri de infectare la 100.000 de locuitori în teritoriul francez de peste mări este în prezent de 2.800, potrivit Agerpres.

Până la sfârşitul lunii iulie, arhipelagul a înregistrat doar câteva cazuri pe zi, apoi numărul acestora a crescut brusc, din motive necunoscute.

Birourile au fost transformate în paturi în saloanele de spital din Tahiti

Între timp, birourile au fost transformate în paturi în saloanele de spital din Tahiti. De asemenea, are loc deja o triere a pacienţilor, lucrătorii sanitari fiind nevoiţi să decidă asupra pacienţilor care urmează să primească tratament, notează DPA.

”Această triere este teribilă deoarece în Polinezia cu toţii ne cunoaştem între noi”, a declarat o asistentă care a dorit să rămână anonimă.

Autorităţile au impus măsuri stricte de izolare

Autorităţile au impus măsuri stricte de izolare, cu interdicţia circulaţiei pe timp de noapte începând de vineri, valabilă iniţial pentru o perioadă de două săptămâni. Toate şcolile au fost închise.

Polinezia Franceză, cu 118 insule şi atoli, are aproximativ 280.000 de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS