25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cîțu, condiție pentru toți bugetarii: Ori să se vaccineze, ori să se testeze

(VIDEO) Cîțu, condiție pentru toți bugetarii: Ori să se vaccineze, ori să se testeze


Premierul României, Florin Cîțu, a avut o întâlnire cu reprezentanții din sănătate pentru a discuta despre vaccinarea copiilor. În acest context el a vorbit și despre începerea anului școlar. Premierul vrea de la persoanele care sunt în aparatul public fie să se testeze, fie să se vaccineze.

Declarații de presă

Declarații de presă susținute de premierul Florin Cîțu, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, după participarea la ședința de lucru pe tema vaccinării copiilor#FlorinCitu #IoanaMihaila #SorinCimpeanu #GuvernulRomaniei #ROVACCINARE

Posted by Guvernul României on Friday, August 20, 2021

„O să facem tot posibilul ca școlile să fie cu prezență fizică, iar începutul anului școlar să ie normal.

Personalul medical și din învățământ, dar nu numai, trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. O să găsim soluțiile cele mai bune. N-am renunțat la gândul de a se testa personalul medical”, a spus premierul Cîțu.

Medicii care nu au fost vaccinați deja ar putea să rămână fără sporuri. Ministerul Sănătății ia în considerare această măsură tocmai pentru a testa aceste persoane din acești bani.

„Am avut mai multe ipoteze de lucru. Testarea să fie făcută în unitatea sanitară, iar costurile să fie suportare din fondul de sporuri al personalului medical care nu e vaccinat. E în propunere, dar trebuie să fie avizat și de alte ministere”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS